• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert, Gilbert en Declercq zijn de Tour-Belgen in ervaren Quick-Step-team

  De 8 renners van Quick-Step Floors voor de Tour.

  Quick-Step Floors kan op elk terrein winnen en mikt ook op het klassement.

  Quick-Step Floors heeft zijn 8 renners voor de Tour bekendgemaakt: kersvers kampioen Yves Lampaert zorgt naast Philippe Gilbert en Tim Declercq voor de Belgische vertegenwoordiging. Fernando Gaviria is de snelle man voor de spurt, Bob Jungels mikt op een goed klassement.

  Het Belgische WorldTour-team trekt met bakken vol vertrouwen naar Frankrijk: dit jaar wonnen de mannen van Patrick Lefevere al 43 wedstrijden. Met een sterk en ervaren team willen ze op alle terreinen meestrijden voor de overwinning, maar ze mikken ook op het algemeen klassement. 

   

  Declercq, Gilbert, Lampaert, Alaphilippe, Gaviria, Jungels, Richeze en Terpstra zijn samen goed voor 20 zeges in 2018. De enige die al een Tour-zege op zijn palmares heeft staan, is Gilbert. De ouderdomsdeken is in vorm, getuige zijn tweede plaats op het BK in Binche achter Lampaert, die zijn Tour-debuut maakt.

   

  Ook voor Gaviria wordt het de eerste keer. De Colombiaan snelde al 7 maal naar de bloemen dit jaar en de ervaren locomotief Richeze moet ervoor zorgen dat hij dat ook op Franse bodem herhaalt.

   

  Alaphilippe miste de Tour vorig jaar door een knieblessure. De pocketklimmer won de Waalse Pijl en was samen met Jungels (winnaar Luik-Bastenaken-Luik) en Terpstra (winnaar E3 en Ronde van Vlaanderen) een van de mannen van het voorjaar.

  Philippe Gilbert en Yves Lampaert toonden dat ze in vorm waren op het BK in Binche.

  Gilbert (l) en Lampaert (m) naast Stuyven (r) op het BK-podium.

  Steels: "Perfecte mix van jeugd en ervaring"

  Ploegleider Tom Steels geeft een woordje uitleg bij zijn team: "We hebben een perfecte balans tussen jongere renners en meer ervaren wegkapiteins. Ze hebben alle 8 al talloze keren bewezen van wereldklasse te zijn."

   

  "Niki en Phil zijn 2 grote kampioenen. Hun ervaring zal lonen wanneer het hectisch wordt en in de vlakke ritten, de ploegentijdrit en in de kasseirit. Het zijn niet alleen leiders en winnaars, maar ook teamspelers, die zich kunnen opofferen. Hetzelfde geldt voor Tim en Yves, die belangrijke krachten zijn op het vlakke en kasseiterrein."

   

  Wanneer de wegen bergop gaan, zijn de ogen gericht op Jungels en Alaphilippe. "Voor allebei wordt het hun tweede afspraak met de grootste wedstrijd ter wereld. Na 2 succesvolle Giro-edities, waarin hij 2 keer de beste jongere was, wil Bob kijken hoever hij kan raken in het algemeen klassement."

   

  "Julian is een van de meest veelzijdige renners in het peloton. We kunnen een beetje van alles verwachten van ons Franse talent."

   

  Voor Gaviria ligt de lat op een ritzege. "Vorig jaar won hij 4 ritten en de sprinterstrui in de Giro, maar het niveau van de Tour is totaal anders: daar zijn de beste sprinters, de beste locomotieven en beste helpers ter wereld. Richeze wordt enorm belangrijk voor Fernando om de sprint aan te trekken."

   

  Naast Steels neemt Quick-Step Floors nog 3 ploegleiders mee naar de 105e editie van het wielercircus, dat van 7 tot 29 juli plaatsheeft: Davide Bramati, Brian Holm en Wilfried Peeters.

  Voorstelling van de Tour-ploeg: