• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lampie's on fire": Lampaert nodigt superfan Merckpoel uit in Ingelmunster

  Yves Lampaert en Linde Merckpoel

  Linde Merckpoel is dolblij met de Belgische titel van Lampaert

  Yves Lampaert won gisteren het BK op de weg en daar was superfan Linde Merckpoel uiteraard dolgelukkig mee. De Studio Brussel-presentatrice belde de renner op om hem te feliciteren. 

  "Mijn Belgische trui lag naast mij in bed"

  Of Yves Lampaert veel geslapen heeft gisterennacht weten we niet, maar om 6 uur vanochtend stuurde hij wel al een berichtje naar Linde Merckpoel om een plaatje aan te vragen: Freed from Desire van Gala. "De supporters waren dat gisteren langs de kant aan het zingen. "Lampie's on fire". Dat is me bijgebleven. Ze hebben echt hun best gedaan."

   

  "Ik heb niet in mijn trui geslapen, maar hij heeft wel naast mij gelegen", verklapte de kersverse kampioen nog. "Ik denk wel dat ik kippenvel zal hebben als ik er een eerste keer mee mag rijden."

   

  De renner van Quick-Step nodigde Linde Merckpoel ook uit om naar Ingelmunster te komen. "Donderdag word ik tijdens de rust van Engeland-België in de bloemetjes gezet. Je moet zeker langskomen."

  De vriendschap tussen Linde Merckpoel en Yves Lampaert is hecht

  Linde Merckpoel is niet alleen een superfan van Yves Lampaert, ze is ook meter van zijn trainingsgroepje De Melkerie. Naast Lampaert zelf maken ook onder anderen Jonas Rickaert, Stijn Steels  en Pieter Vanspeybrouck daar deel van uit. Het begon allemaal op een zotte nacht.

   

  Sindsdien belt Merckpoel de renner regelmatig op tijdens haar programma. Zo bijvoorbeeld ook nadat hij vorig jaar nationaal kampioen tijdrijden werd. Ze ging ook al eens mee een spaghetti eten in de Carlito in Tielt.

  Geen tijd voor een barbecue met de trainingsmakkers van De Melkerie

  Linde Merckpoel was dolgelukkig met de nationale titel van "haar" Yves Lampaert, zijn trainingsmakkers net iets minder. De Melkerie had immers een barbecue gepland na het BK.

   

  Door de festiviteiten na zijn titel moest Lampaert echter zijn kat sturen. "Wreed, wreed. #streken", grapten zijn vrienden op Instagram.