• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto staat met lege handen: "Kan de jongens niet verwijten"

  Lotto-Soudal verdween in de slotfase van het voorplan.

  Lotto-Soudal verdween in de slotfase van het voorplan.

  Lotto-Soudal deelde 16 rugnummers uit voor het BK in Binche, maar kwam niet verder dan een 8e plaats van Jens Keukeleire. "We zijn geklopt door de sterksten van de dag", analyseerde ploegmanager Marc Sergeant.

  Lotto-Soudal reed een alerte koers met Victor Campenaerts, Jasper De Buyst en Tiesj Benoot, maar zat op het moment van de waarheid niet meer op de eerste rij.

   

  "Als je met 16 WorldTour-renners start, dan weet je dat je voor een deel het gewicht van de wedstrijd zal moeten dragen. Om te vermijden dat we achter de feiten zouden moeten aanhollen, hebben we geprobeerd om een offensieve koers te rijden en om in elke ontsnapping met een aantal renners vertegenwoordigd te zijn", legt ploegmanager Marc Sergeant uit.

   

  "Dat is heel goed gelukt, maar op een bepaald moment heeft Philippe Gilbert de koers in een beslissende plooi gelegd. Gilbert sprong naar de koplopers toe en Tiesj Benoot volgde zijn voorbeeld. Tiesj, die nog maar sinds eergisteren terug is van hoogtestage, moest een gaatje laten. Zijn piekperiode volgt tijdens de Tour.”

   

  “We waren de hele koers goed, maar in de laatste ronde zijn we geklopt door enkele hele sterke renners. Het is een verdiend podium. Wij blijven jammer genoeg met lege handen achter. Het koersverloop heeft zich nu eenmaal zo ontplooid en wij hebben geen topresultaat behaald."

   

  "Ik kan de jongens niets verwijten. Zij hebben de opdracht uitgevoerd zoals gevraagd en waren steeds voorin vertegenwoordigd, maar we zijn geklopt door de sterksten van de dag.”

  Tiesj Benoot.

  Tiesj Benoot moest in de finale passen.