• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel: "Nog eens vijf zeges in de Tour? Een onmogelijk doel"

  Marcel Kittel was vorig jaar de grote slokop in de Ronde van Frankrijk met vijf zeges met de sprinttrein van Quick-Step. Maar na de overstap naar Katjoesja draait het nog niet zoals verwacht voor de Duitse spurtbom. 

  De trein van Marcel Kittel was vorig jaar oppermachtig in de Ronde van Frankrijk. Hij klokte af op vijf zeges, voor hij in de laatste week geblesseerd uitviel.

   

  "Of ik nog eens op vijf overwinningen mik? Dat is een onmogelijk doel. Laten we beginnen met één etappezege", vertelt hij in de Duitse krant Sudkurier. 

   

  De Duitse sprinter zit dit seizoen bij Katjoesja  nog maar aan twee zeges (in de Tirreno-Adriatico), vorig jaar maakte hij 9 keer het zegegebaar voor de Tourstart. "Het begin van het jaar was lastig en minder succesvol dan verhoopt", zegt hij.

   

  "Ik heb wel het gevoel dat we op het juiste spoor zitten. Natuurlijk had ik liever wat meer zeges geboekt, maar het is niet eenvoudig om een perfecte sprinttrein te ontwikkelen op zo'n korte tijd. We werken hard, Rick Zabel, Nils Politt en Tony Martin doen er alles aan."