• home
 • video
 • pas verschenen

  "Veiligheid van Froome komt in gevaar door uitspraken van Hinault"

  Chris Froome krijgt extra beveiliging in de Tour.

  Chris Froome krijgt extra beveiliging in de Tour.

  De coach van Chris Froome (Team Sky) hoopt dat Bernard Hinault de wielerfans niet op slechte gedachten gebracht heeft. De Fransman schildert Froome af als een valsspeler. Team Sky zakt in elk geval met een versterkt veiligheidsteam af naar de Tour.

  Coach Froome: "Deel van wielerfans haat Chris"

  Herinnert u zich nog de klimtijdrit op Alpe d'Huez waarin Lance Armstrong met politiebegeleiding naar boven reed? De Amerikaan werd beschimpt en bespuugd door wielerfans die zijn prestaties in twijfel trokken. 

   

  Tim Kerrison, de coach van Froome bij Sky, vreest dat hetzelfde wel eens zou kunnen gebeuren met Froome in de komende Tour. "Het Franse publiek is fantastisch", zegt Kerrison. "Maar een deel ervan is vijandig tegenover Froome. Sommigen haten hem."

   

  "De commentaren van Bernard Hinault (die zegt dat Froome niet mag starten in de Tour) kunnen die woede en wrok enkel maar aanwakkeren. Als dat het geval is, vind ik het niet verantwoord wat Hinault allemaal gezegd heeft."

   

  "Chris is een mens. Door de manier waarop hij behandeld wordt, voelt Chris zich onrecht aangedaan. Om de veiligheid van de renners te verzekeren, moet Chris correct behandeld worden in de media."

  Tim Kerrison is de coach van Chris Froome.

  Tim Kerrison is de coach van Chris Froome.

  Froome krijgt extra beveiliging in de Tour

  Team Sky wil niets aan het toeval overlaten en zal Froome laten begeleiden door een veiligheidsteam dat sterker is dan ooit tevoren.

   

  "We werken al jaren samen met die mensen", meldt Sky. "Ze geven ons onder andere tips over hoe we de veiligheid van de renners ook tijdens de koers kunnen verzekeren. Vooral in bergritten kan dat van pas komen."