Red Lions gaan met vertrouwen naar Champions Trophy

za 16 juni 2018 17:22
Red Lions
De Red Lions wonnen 3 van hun 4 oefenmatchen.

De Red Lions (FIH-3) hebben hun laatste oefenwedstrijd voor de Champions Trophy gewonnen. Ze vloerden in een wedstrijd met vooral veel kansen en doelpunten voor rust Groot-Brittannië (FIH-7) met 3-2.

De Red Lions begonnen furieus aan de wedstrijd met veel aanvallende impulsen. Al na 45 seconden moest de Britse goalie zich reppen op een gevaarlijk schot.

Het eerste quarter waren de Belgen oppermachtig en de Britten kwamen er dan ook niet aan te pas. In 30 dolle seconden scoorden de Lions twee keer: 2-0.

Pas in het tweede quarter kwamen de Britten geleidelijkaan onder stoom. Ze creëerden een aantal kansen, maar ook de Red Lions bleven goed hockey op het terrein brengen. Bij de rust stond het 3-1 voor België na een erg boeiende eerste helft.

In de tweede helft bleven de Red Lions doordrukken, maar tot een goal kwamen ze niet meer. De tegenstander kon wel nog een kans benutten. Eindstand België - Groot-Brittannië: 3-2.

Champions Trophy (23 juni - 1 juli)

De overwinning tegen Groot-Brittannië was de 3e uit 4 oefenmatchen deze week. Eerder wonnen de Red Lions ook al van Frankrijk en Spanje en afgelopen donderdag speelden ze nog 1-1-gelijk tegen de Britten.

De oefenwedstrijden werden gespeeld met het oog op de Champions Trophy, die van 23 juni tot 1 juli plaatsvindt in Breda.

Daar gaan ze in een sterke groep de strijd aan met wereldkampioen Australië (FIH-1), olympisch kampioen Argentinië (FIH-2), Nederland (FIH-4), India (FIH-6) en Pakistan (FIH-13).

Maandag 18 juni wordt de selectie voor de Champions Trophy bekendgemaakt.