Red Lions boeken vlotte zege in oefenmatch tegen Frankrijk

zo 10 juni 2018 19:25
Frankrijk was geen partij voor de Red Lions (archieffoto).

De Red Lions hebben hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de Champions Trophy gewonnen. De Belgische hockeymannen speelden sterk en boekten een overtuigende zege tegen Frankrijk: het werd 4-0.

Het team van coach Shane McLeod was dominant van start tot finish. Alexander Hendrickx kon vanop strafcorner de Belgen op voorsprong brengen. Op slag van rust verdubbelde Sebastien Dockier de score.

In het derde kwart konden de Red Lions het overwicht niet omzetten in een doelpunt. Maar in het laatste kwart leidde een afgeweken schot van Amaury Keusters tot 3-0. Na een knappe aanval zette Thomas Briels de 4-0 op het bord.

Op Champions Trophy ontmoeten ze wereldkampioen

Vooraleer de Red Lions in actie komen op de Champions Trophy is het wachten tot 23 juni. Dan gaan ze de strijd aan met wereldkampioen Australië.

In Breda ontmoeten ze ook nog olympisch kampioen Argentinië, Nederland, Pakistan en India. Het toernooi duurt tot 1 juli.