• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse hockeyers geen partij voor Red Lions in oefenmatch

  Red Lions

  De Red Lions (archief) wonnen hun 2e wedstrijd in 3 dagen.

  De Red Lions bereiden zich momenteel met enkele oefenmatchen voor op de Champions Trophy (23 juni - 1 juli). Vandaag wonnen ze hun 2e oefenpartij met 5-2 van Spanje. 2 dagen geleden blikten ze ook al Frankrijk in met 4-0.

  John-John Dohmen tekende na 12 minuten voor de 1-0-voorsprong voor de Belgische hockeymannen. Het was de voorbode voor een partij waarin de Red Lions steeds de bovenhand hadden.

   

  Aan de rust stond België, nummer 3 op de wereldranking, 2-1 voor tegen Spanje, de nummer 8 van de wereld. Die voorsprong bouwden ze in de 2e helft gestaag uit tot 4-1. Spanje krabbelde nog even terug tot 4-2, maar op het eind gaf Red Lion Victoire Wegnez de Spanjaarden het genadeschot: 5-2.

   

  De Red Lions winnen zo ook hun 2e oefenmatch in aanloop naar de Champions Trophy in Breda. Eerder versloegen ze ook al Frankrijk met 4-0.

   

  Donderdag staat hun 3e en laatste oefenpartij op het programma. Dan nemen ze het op tegen Groot-Brittannië.

  Op Champions Trophy ontmoeten ze wereldkampioen

  Vooraleer de Red Lions in actie komen op de Champions Trophy is het wachten tot 23 juni. Dan gaan ze de strijd aan met wereldkampioen Australië. 

   

  In Breda ontmoeten ze ook nog olympisch kampioen Argentinië, Nederland, Pakistan en India. Het toernooi duurt tot 1 juli.