• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lege" Tim Wellens verlaat Zwitserland: "Niet hersteld van Giro"

  Alle renners die van de Giro naar Zwitserland gingen, zijn leeg, zegt Marc Wauters.

  Tim Wellens had meer verwacht van Zwitserland.

  Zoek Tim Wellens vandaag niet meer in het peloton in de Ronde van Zwitserland. De Belg van Lotto-Soudal stapte gisteren af in de koninginnenrit. De zware Giro, waar hij ziek moest opgeven, zit nog in zijn lijf, zegt ploegleider Marc Wauters.

  Wellens won in de aanvangsfase van die Giro een rit, maar na de 13e etappe moest hij met koorts uit de race stappen. Zwitserland was zijn rentree. "Hij is toch nog niet helemaal hersteld van de Giro", legt Wauters uit.

   

  "Na een paar dagen kregen we al signalen dat Tim niet echt fris meer was. We zagen een mogelijke opgave aankomen.  Herstellen zit er niet meer in. Dieper gaan om nog slechter te worden, heeft geen zin."

   

  De Giro 2018 noemde Tom Dumoulin, tweede achter Chris Froome, de zwaarste ronde die hij ooit gereden had.  Hoe zwaar woog die Ronde van Italië op Wellens en de rest? "De renners die van de Giro naar Zwitserland zijn gekomen, zijn allemaal leeg. Ik zat op het vliegtuig van Noord-Italië naar Rome. Ik dacht dat ik meer in een rusthuis zat dan in een vliegtuig met jonge renners. "

   

  Wauters maakt kanttekeningen bij de zware Giro. "Alle verplaatsingen, van en naar Israël,  en 3 weken alle dagen koers vanaf dat de vlag naar beneden ging, heeft zijn tol geëist bij de renners."

  Ik zat op het eind van de Giro in het vliegtuig van Noord-Italië naar Rome. Ik dacht dat ik meer in een rusthuis zat dan in een vliegtuig met jonge renners. 

  Marc Wauters, ploegleider Lotto-Soudal

  "Dit is geen domper voor het BK"

  Volgende week is er het BK in Binche, eentje voor punchers.  Wat betekent deze opgave voor de kansen van Wellens? "Dit is geen domper", stelt Wauters. "Tim heeft al een heel goed seizoen achter de rug. Maar hij is ook maar een mens. Hij heeft al een zwaar programma gereden en zwaar getraind. Er zijn limieten en die zijn bereikt."

   

  De ploeg rekende op Wellens als kopman voor het BK en blijft het vertrouwen houden. "Het is nu afwachten hoe hij herstelt. Eén dag is ook iets anders dan één week in Zwitserland rijden."

   

  Wellens had zich iets anders voorgesteld van Zwitserland. "Als hij heel goed is, dan doet hij hier mee voor het klassement. Hij zei me dat hij beter gewend is. Maar renners zijn ook maar mensen. Als je niet helemaal fris bent, lukt het niet om een topprestatie te leveren."