• home
 • video
 • pas verschenen

  Dominant Oostende wint eerste finalematch tegen Antwerp

  Oostende was dominant op het terrein.

  0 / 0

  Titelverdediger Oostende heeft de eerste titelmatch tegen Antwerp overtuigend gewonnen. Het werd aan de kust 75-67 maar op het terrein was het verschil groter. Maandagavond staat de tweede match in Antwerpen op het programma.

  Oostende - Antwerp 75-67 (rust: 43-25)

  Quarters: 21-15, 22-10, 17-17, 15-25

  Topschutters Oostende: Myers (18 ptn) en Salumu (11 ptn)

  Topschutters Antwerp: Lee (16 ptn) en Clark (14 ptn)

  Oostende wint overtuigend 1e duel tegen Antwerp Giants in PO-finale

  Titelverdediger Oostende heeft schaapjes snel op het droge

  Het was al van 2000 geleden dat Antwerp nog eens een titelmatch gespeeld had en de Giants leken een beetje last te hebben van plankenkoorts. Titelverdediger Oostende schoot wel als een pijl uit de startblokken en pakte voor eigen publiek al snel een kloof van 12 punten. 

   

  Op het einde van het eerste kwart kon Antwerp de kloof nog wel een beetje verkleinen, maar de foutenlast bij de bezoekers lag toch veel te hoog. Defensief stond het bij Oostende goed en onder impuls van een Mike Myers stond de duidelijke 43-25-score bij de rust op het bord.

   

  Na de pauze draaide het iets vlotter bij de Giants, maar de kloof van 18 punten nog dichten zat er niet meer in. In het vierde kwart rekende Oostende zich helemaal zegezeker en de landskampioen liet het een beetje lopen. Zo konden de bezoekers de schade op papier nog beperken, maar voor Antwerp was deze partij toch een stevige tik. Maandagavond mogen de Giants op hun parket proberen de stand weer in evenwicht te brengen.

  Finale      
  match 1 BC Oostende Antwerp Giants 75-67
  match 2 Antwerp Giants BC Oostende maa 11 juni
  match 3 BC Oostende Antwerp Giants woe 13 juni
  match 4 Antwerp Giants BC Oostende vri 15 juni
  match 5 BC Oostende Antwerp Giants zon 17 juni

  Wie 3 keer wint, kroont zich tot landskampioen.

  Salumu: "Het volk wil dat het wat moeilijker gaat voor ons"

  Gjergja: "Het was zeker niet makkelijk vanavond"

  Mwema: "Zal niet simpel zijn om zo te blijven domineren"

  Moors: "Dit Oostende is geen 20 punten beter dan ons"