• home
 • video
 • pas verschenen

  Borgerhout Squirrels winnen opnieuw Europese beker en mogen naar Champions League

  De groepsfoto.

  De Borgerhout Squirrels in Tsjechië.

  De Borgerhout Squirrels hebben in Tsjechië de CEB Cup gewonnen. In de finale klopte de Belgische baseballers de Bonn Capitals met 2-0. Door de overwinning van de Squirrels mag er volgend seizoen een Belgisch team deelnemen aan de European Champions Cup, de belangrijkste Europese competitie.

  Vorig jaar won de ploeg uit Borgerhout al de Federation Cup. Daardoor mocht de landskampioen dit jaar aantreden in de CEB Cup, de Europa League van het baseball. En de Squirrels waren meteen weer succesvol. 

   

  In Tsjechië wonnen ze de finale tegen de Bonn Capitals, een ploeg uit Duitsland waar de Belgen in de poulefase nog tegen verloren hadden. Het werd 2-2. De Squirrels leverden met Ochoa Blanco bovendien de beste speler van het toernooi.

   

  Door de overwinning van de Squirrels mag België volgend jaar een team naar de European Champions Cup sturen. Dat is het belangrijkste toernooi voor Europese clubs, zoals de Champions League in het voetbal.