Ga naar de inhoud

Helemaal officieel: cricket, baseball, flag football, lacrosse en squash op Olympische Spelen in 2028

 ma 16 oktober 2023 11:41
Baseball behoort vanaf 2028 tot de lijst van olympische sporten.

Wat al in de lucht hing, is nu ook helemaal bevestigd door het Internationaal Olympisch Comité : cricket, baseball, flag football, lacrosse en squash worden toevoegd aan het olympische programma van de Spelen van 2028 in Los Angeles. 

Enkel nog een formaliteit. Wat eind vorige week al door het Uitvoerend Comité van het IOC werd aanvaard, diende maandag nog formeel bevestigd te worden: vanaf 2028 zullen de 5 sporten te aanschouwen zijn tijdens de Olympische Spelen in Los  Angeles.

 

Het staat de organisatiecomités van de Spelen vrij om, na goedkeuring door het IOC, nieuwe sporten toe te voegen aan het olympische programma. Los Angeles 2028 liet zijn oog vallen op cricket, baseball, flag football, lacrosse en squash. Niet toevallig sporten die populair zijn in de Verenigde Staten.

 

Eerder koos Parijs 2024 er al voor om breakdance, skateboarden, sportklimmen en surfen in de Franse hoofdstad tentoon te stellen.

 

De uitbreiding is onder meer goed nieuws voor squashers Nele (27) en Tinne (25) Gilis die beiden in de top tien van de wereldranglijst kamperen.

Gerelateerd: