Ga naar de inhoud

Japans multitalent Shohei Ohtani tekent lucratiefste deal uit MLB-geschiedenis: 650 miljoen voor 10 jaar

 za 9 december 2023 22:36

De Los Angeles Dodgers hebben de strijd gewonnen om Shohei Ohtani. De Japanner zette de voorbij jaren de Amerikaanse baseballcompetitie in lichterlaaie, omdat hij zowel als pitcher als als slagman tot de wereldtop behoort. Na 6 jaar bij de LA Angels had hij als vrije speler de clubs maar voor het uitkiezen. Hij blijft uiteindelijk in Los Angeles, maar dan bij de Dodgers.

Shohei Ohtani is een fenomeen. Als pitcher (werper) gooit hij met zijn rechterarm de ene na de andere topspeler uit, als slagman slaat hij met zijn linkerarm de ene homerun na de andere.

Een speler die in beide onderdelen uitblinkt, is zo uitzonderlijk, dat de vergelijking met de mythische Babe Ruth niet uit de lucht is.

De voorbije 6 jaar speelde Ohtani voor de Los Angeles Angels, maar de 29-jarige Japanner wist dat hij met die ploeg wellicht geen kans op succes zou hebben. Zo speelde hij in zijn hele carrière nog nooit een wedstrijd in de play-offs.

Maar het talent van Ohtani is zo onmiskenbaar dat alle (kapitaalkrachtige) clubs in de rij stonden om hem als vrije speler aan te trekken.

Het winnende bod kwam uiteindelijk van de Los Angeles Dodgers: 700 miljoen dollar (650 miljoen euro) voor de komende 10 jaar. Het vetste contract uit de geschiedenis van de MLB.

"Ik zal de rest van mijn carrière de beste versie voor de Dodgers zijn", schrijft Ohtani. "Ik wil mezelf blijven vooruitstuwen, niet alleen voor de Dodgers maar voor de hele baseballwereld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.