Ga naar de inhoud

Baseballmatch in Cleveland wordt letterlijk overschaduwd door eclips, spelers genieten: "Het was supervet"

 di 9 april 2024 07:10
Het Progressive Field-stadion van Cleveland tijdens de totale zonsverduistering.
Het Progressive Field-stadion van Cleveland tijdens de totale zonsverduistering.

De Verenigde Staten waren gisteren in de ban van een totale zonsverduistering die in een deel van het land te zien was. Ook de baseballwedstrijd tussen de Cleveland Guardians en de Chicago White Sox werd - letterlijk en figuurlijk - overschaduwd door het natuurfenomeen. "Het was supervet", klonk het bij de spelers.

Het duel met Chicago was voor Cleveland de eerste thuismatch van het seizoen. Dan mag het altijd wat meer zijn, maar waar de fans dit keer op getrakteerd werden, was toch nog van een andere orde.

 

Cleveland ligt namelijk in de gordel waar maandag een totale zonsverduistering te zien was in de VS. Het stadion baadde in de loop van de namiddag in een voorjaarszonnetje, tot de maan langzaam voor de zon trok en uiteindelijk zo'n 3 minuten lang voor volledige duisternis zorgde.

 

Fans en spelers vergaapten zich aan het indrukwekkende natuurfenomeen, want dit hadden ze nog nooit gezien. De laatste totale zonsverduistering in Cleveland dateerde van 1806, op de volgende eclips is het wachten tot 2444. De stadion-DJ gooide er op de koop toe nog "Dark Side of the Moon" van Pink Floyd overheen.

Het was frappant hoe donker het was en hoe het plots sterk afkoelde en de wind kwam opzetten.

Cleveland-coach Stephen Vogt

"Het was supervet, echt crazy", kraaide Cleveland-speler Tyler Freeman van de opwinding. "Ik had niet verwacht dat het dit zou zijn. Het was echt bijzonder. Ongelooflijk."


Ook coach Stephen Vogt genoot: "Het was frappant hoe donker het was en hoe het plots sterk afkoelde en de wind kwam opzetten. Het was heel cool om te zien. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee."


Om de bijzondere middag helemaal compleet te maken, wonnen de Guardians ook hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Chicago kwam er niet aan te pas en ging met 4-0 voor de bijl. De White Sox verloren 9 van hun eerste 10 matchen dit seizoen en hebben duidelijk het licht nog niet gezien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.