• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische rolstoeltennissers worden 4e op World Team Cup

  Gerard

  Joachim Gérard is de beste Belgische rolstoeltennisser.

  België is 4e geëindigd op de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup in het rolstoeltennis. De Belgische rolstoeltennissers verloren in de kleine finale van Frankrijk.

  In het Nederlandse Apeldoorn vond deze week het World Team Cup rolstoeltennis plaats. Joachim Gérard (ITF-9), Jef Vandorpe (ITF-21) en Mike Denayer (IFF-101) loodsten België naar de halve finales, waarin ze verloren van Groot-Brittannië.

   

  In de kleine finale bleek ook Frankrijk te sterk.  In de eerste wedstrijd ging Jef Vandorpe (ITF-21) met 6-1 en 6-4 onderuit tegen Nicolas Peifer (ITF-7). Vervolgens hing de beste belgische rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-9) de bordjes gelijk door Stéphane Houdet (ITF-4) met tweemaal 6-2 te kloppen.   

   

  De Fransen wonnen uiteindelijk het beslissende dubbelspel na een supertiebreak (10/7). Gérard en Vandorpe hadden de eerste set met 2-6 gewonnen, de tweede set ging met 6-4 naar de Fransen.