• home
 • video
 • pas verschenen

  Oosterzonen heeft akkoord over stadion Lierse: Lierse Kempenzonen komt eraan

  De onderhandelingen tussen Lierse en Oosterzonen zit in de laatste rechte lijn. Nu beide partijen een akkoord vonden met Wadi Degla over de overname van het stadion staat weinig de fusieclub Lierse Kempenzonen nog in de weg.

  Sinds het failliet van Lierse vechten 2 partijen om de erfenis van de traditieclub: Lyra leek samen met supportersvereniging Lierse Voor Altijd het kortst op de bal te spelen met fusieclub Lyra-Lierse. Maar het voormalige bestuur koos voor Oosterzonen en die onderhandelingen lijken nu uit te monden in een andere fusieclub: KSK Lierse Kempenzonen.

   

  Cruciaal in het succes van deze club was de toekomst van het Herman Vanderpoortenstadion. Dat was nog in handen van Wadi Degla, de eigenaar van Lierse. Vandaag bereikte beide partijen een akkoord over de overname, met dank aan de Kempische ondernemer Luc Van Thillo, die zijn geld eerder ook al in Antwerp pompte.

   

  Binnenkort zal KSK Lierse Kempenzonen, zoals de vzw achter de fusieclub nu al heet, meer uitleg geven op een persconferentie.