• home
 • video
 • pas verschenen

  "Antwerp Giants hoeft van niemand bang te zijn, ook niet van Oostende"

  Antwerp neemt het in de halve finale op tegen Charleroi.

  De apotheose in de Belgische basketbalcompetitie nadert. Vanavond klinkt het fluitsignaal in de eerste halve finale. Basketbalicoon Ronny Bayers wikt en weegt de kansen van de vier halvefinalisten. 

  Vier ploegen maken nog kans om de landstitel en strijden vanaf vanavond voor de twee felbegeerde finaletickets. Titelverdediger Oostende neemt het op tegen Aalstar, Antwerp Giants probeert Charleroi te verschalken.

   

  "Vooral Oostende, Antwerp en Charleroi hebben geen problemen gekend om zich te plaatsen", zegt basketbalicoon Ronny Bayer. "Oostende heeft op indrukwekkende wijze Brussels opzijgezet. De titelverdediger heeft net voor de play-offs zijn beste vorm gevonden. Coach Dario Gjergja heeft iedereen wat minuten laten spelen, zodat iedereen gerodeerd is voor de play-offs."

   

  Kan Aalst dwarsliggen? "Aalstar is altijd al een beetje het zwarte beest van Oostende geweest. Ze kunnen er misschien een derde match uitslepen, maar Aalst is wel diep moeten gaan om Bergen te kloppen in de kwartfinales. De vermoeidheid zit erin na drie wedstrijden op het scherpst van de snee."

  "Pittige strijd tussen Charleroi en Antwerp"

  Met Antwerp en Charleroi kijken de nummers 2 en 3 van de competitie elkaar in de ogen. "Het was al een pittige strijd voor de tweede plek tussen beide ploegen. Op het einde hebben we een sterk Charleroi gezien. Ze hebben 6 buitenlanders in de kern en kunnen dus ook elke wedstrijd twee frisse spelers opstellen. Dat kan de doorslag geven."

   

  "Antwerp heeft dan weer het thuisvoordeel. Dat kan belangrijk zijn in een best-of-3. Antwerp kan zich in elk geval geen uitschuiver veroorloven in de eerste halve finale, want dan zal het met knikkende knieën naar Charleroi gaan."

  "Antwerp hoeft van niemand bang te zijn"

  Maar wie strijdt om de landstitel? "Oostende speelt de finale", aldus Bayer. "En ik gok ook op Antwerp. Het is toch een iets beter ploeg dan Charleroi: homogener, een betere defense en meer regelmaat. Er zijn tijdens de blessure van Clarke ook enkele jongens opgestaan."

   

  "Of Antwerp een kans zou maken in de finale? Dat hebben ze in de competitie ook al getoond. Oostende heeft op het einde misschien niet meer op 100 procent gespeeld, maar Antwerp heeft er toch vertrouwen uit geput. Antwerp hoeft van niemand bang te zijn, het kan iedereen aan."