• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook dit jaar krijgt u de finale Golden State - Cleveland

  Stephen Curry en Kevin Durant

  Stephen Curry en Kevin Durant krijgen het weer voor mekaar.

  Voor het vierde jaar op een rij bikkelen de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers om de titel in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. Titelverdediger Golden State klopte de Houston Rockets in het 7e en beslissende duel (101-92).

  IJzersterk 3e quarter

  Houston, het beste team uit de reguliere competitie, gaf het Golden State niet cadeau. Met fysiek basketbal legde het de machine van de Warriors aan banden.

   

  Na twee quarters leidde Houston (54-43). Dat veranderde na de pauze. Sterspelers Kevin Durant (34 punten) en Stephen Curry (27 punten, 9 rebounds en 10 assists) stonden op en Houston stapelde de missers op.

   

  Met 33-15 in het derde quarter gingen ze erop en erover. De Rockets lagen tegen het canvas en verloren in eigen huis met 92-101.  James "Beardman" Harden stapte van het terrein met 34 punten achter zijn naam, maar hij had ook zijn geblesseerde ploegmaat Chris Paul (hamstrings) gemist.

  Golden State Warriors

  De Golden State Warriors kronen zich tot kampioen van het Westen.

  Golden State Houston 4-3
  Houston Golden State 106-119
  Houston Golden State 127-105
  Golden State Houston 126-85
  Golden State Houston 92-95
  Houston Golden State 98-94
  Golden State Houston 115-86
  Houston Golden State 92-101

  VIDEO: Curry maakt 11 punten op een rij

  Golden State - Cleveland 2-1

  In de finale ontmoet Golden State voor het vierde jaar op een rij de Cleveland Cavaliers van LeBron James. De Warriors wonnen het kampioenschap in 2015 en 2017, in 2016 ging de  titel naar Cleveland.

   

  De eerste match vindt donderdag plaats op het terrein van Golden State.