• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza Sportzomer: WK, Tour, European Championships en veel meer

  Sporza zendt elke WK-match uit

  Sporza zendt elke WK-match uit

  De sportzomer van 2018 wordt er één om naar uit te kijken. Bij Sporza zit u op de eerste rij. Wij serveren u het WK voetbal in Rusland, de Ronde van Frankrijk, de gloednieuwe European Championships. En dat is lang niet alles.

  Roland Garros

  In Parijs zijn de Open Franse Tenniskampioenschappen volop aan de gang. Wij zenden elke dag wedstrijden uit, met de nadruk op de Belgen. 

   

  Schopt Elise Mertens het net als in Australië tot in de halve finales? Doet David Goffin beter dan de kwartfinales? Of stijgt een andere Belgische tennisspeler nog een keer  boven zichzelf uit? U ziet, leest en hoort het bij Sporza. 

  David Goffin

  David Goffin in actie.

  WK voetbal

  Op 14 juni gaat in Rusland de strijd om de Wereldbeker voetbal van start. Alle ogen zijn gericht op de Rode Duivels. Kan de gouden generatie Rode Duivels deze keer haar plaats opeisen bij de absolute wereldtop?

   

  Online, op televisie en op de radio zetten we alle zeilen bij. U kan elke WK-wedstrijd van het eerste tot het laatste fluitsignaal live volgen via de Sporzakanalen.

   

  Het gloednieuwe WK-dorp aan de voet van de VRT-toren wordt het epicentrum van de WK-uitzendingen. Sporza ontvangt er dagelijks een heleboel supporters. Voor de wedstrijden van de Rode Duivels zijn dat er zelfs ongeveer 400.

   

  Maar eerst is er op maandag 11 juni nog de laatste generale repetitie van de Rode Duivels vóór hun vertrek naar Rusland. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Costa Rica wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén.

  De fans van de Rode Duivels zitten goed bij Sporza

  Villa Sporza

  Na afloop van de WK-wedstrijd van 20u gaat het voetbalprogramma rond 22.10u naadloos over in de dagelijkse talkshow Villa Sporza. Karl Vannieuwkerke blikt met zijn gasten terug op de wedstrijden van de dag, maar uiteraard komt de kijker ook alles te weten over wat er die dag is gebeurd bij de Rode Duivels.

   

  Vanaf zaterdag 7 juli komt ook de Ronde van Frankrijk aan bod in Villa Sporza. Dan maakt een van de voetbalanalisten telkens plaats voor een wielergast. Na afloop van het WK begint Vive le vélo (op dinsdag 17 juli).

  Villa Sporza

  Zo ziet Villa Sporza eruit.

  Ronde van Frankrijk

  Het WK voetbal is nog volop aan de gang wanneer op 7 juli in Noirmoutier-en-l’Île de 105e editie van de Ronde van Frankrijk van start gaat. Drie weken later, op zondag 29 juli, weten we of Chris Froome erin geslaagd is zijn vijfde Tour te winnen.

   

  Sporza brengt naar goede gewoonte op radio en televisie en online verslag uit van de Ronde, met rechtstreekse uitzendingen op Eén, Radio 1 en Sporza.be.

   

  Tot 15 juli zit Karl Vannieuwkerke nog in WK-modus, maar vanaf dinsdag 17 juli ruilt hij het voetbal voor de fiets en maakt hij in Vive le vélo dagelijks op locatie de balans op van de afgelopen Tour-dag. Onder meer Eddy Planckaert, Jan Bakelants, Sven Nys en Bert De Backer reizen een stukje mee met de karavaan van Vive le vélo.

   

  Wie de Tour liever via de radio volgt, zit goed bij Sporza op Radio 1. Daar keert Gilles De Coster terug naar Sporza Tour. Net als toen vormt hij een duo met Gert Geens.

  Peter Sagan

  Hoeveel Tourritten wint Peter Sagan dit jaar?

  European Championships

  Met de European Championships staat er van 3 tot 12 augustus een gloednieuw evenement op de internationale sportkalender. De EK’s van de populairste olympische sporten worden dan gebundeld in 10 intense sportdagen.

   

  In Berlijn hoopt Nafi Thiam te schitteren op het EK atletiek. En in Glasgow is het onder andere uitkijken naar de prestaties van Nina Derwael (gymnastiek), Pieter Timmers (zwemmen), Jolien D’hoore en Nicky Degrendele (baanwielrennen).

   

  Maar ook in het golf, triatlon, roeien of in het (weg)wielrennen moeten onze landgenoten in staat zijn om dichtbij of zelfs in de medailles te eindigen.

   

  Canvas brengt 10 dagen lang van 18 tot 22 uur het beste van de avondsessies, waarbij de nadruk vooral ligt op baanwielrennen, zwemmen en uiteraard atletiek. Ook Sporza.be en Sporza radio brengen uitgebreid verslag uit van de European Championships.

  Sporza

  Het nieuwe Sporza-logo.

  De sportzomer, dat is ook…

  Het WK voetbal (14 juni tot 15 juli), de Ronde van Frankrijk (7 tot 29 juli) en de European Championships (3 tot 12 augustus) zijn de blikvangers van de sportzomer, maar er is deze zomer nog veel meer sport te beleven bij Sporza.

   

  Roland Garros (27 mei tot 10 juni) is net van start gegaan en naast de grote evenementen is het de volgende weken onder meer ook uitkijken naar:

   

  • BK wielrennen (24 juni)
  • BinckBank Tour door Nederland en België (13 tot 19 augustus)
  • Ronde van Spanje (25 augustus tot 16 september)
  • Grote Prijs Formule 1 van België (26 augustus)
  • Ivo Van Damme-Memorial (31 augustus)
  • WK volleybal mannen (10 tot 30 september, met de Red Dragons)
  • WK basketbal vrouwen (7 tot 18 september, met de Belgian Cats)
  • WK wielrennen in Oostenrijk (23 tot 30 september)
  • en tal van andere (eendaagse) sportwedstrijden
  Sporza