• home
 • video
 • pas verschenen

  Had tegenstander Goffin een excuus? "Vond het na set 2 al te donker"

  Haase won de set 1 en set 2.

  Robin Haase maakte het Goffin knap lastig in de eerste ronde op Roland Garros, maar in set 4 en 5 gaf de Nederlander niet meer thuis. Wat was er aan de hand? Achteraf deed hij zijn beklag over de fysio en het uur van de match, maar hij was ook eerlijk. "Hij was op het einde gewoon te goed."

  Bekijk de persconferentie van Haase:

  "Ik vond het na set twee al donker worden"

  De Belgische tennisfans hielden hun hart vast bij een 2-0-voorsprong in sets voor Robin Haase, maar Goffin deed de match nog helemaal kantelen. Vooral in set 4 en set 5 leek de Nederlander niet meer bij de les. Had hij een verklaring voor die inzinking?

  "Hij trok zijn niveau gewoon op. Hij was te goed. Ik ben echt nog voor elk punt gegaan. Dat het plots snel ging, lag aan Goffin en aan zijn tempo. Hij kwam elke keer met mooie winners en punten. Hij is toch nummer 9 van de wereld. Ik heb hem de hand geschud en hem gefeliciteerd, maar ik baal natuurlijk."

  Toch was tijdens de match ook te zien hoe Haase herhaaldelijk aan de scheidsrechter ging vragen of de match niet stopgezet moest worden door de intredende duisternis. "Ik vroeg na set twee al hoe laat het was want ik vond het al donker worden. Ik had toch verwacht dat we na de derde set misschien zouden stoppen, maar we spelen nog de hele wedstrijd. Dat vind ik bijzonder."

  "Ik vroeg om te stoppen en kreeg niet eens een antwoord. Dan is het toch logisch dat ik dat bij de volgende wissels blijf vragen? Als ik een antwoord krijg, dan kan ik daar iets mee. Het was frustrerend. Maar ik heb geen rare dingen gedaan omdat ik de concentratie kwijt was. Ik zie het probleem niet."

  "De fysio weigerde om mij te behandelen"

  Tijdens set vier vroeg Haase ook nog eens op verzorging. Het publiek zag er een tactische zet in om tijd te rekken en zo de match toch stop te laten zetten. "Ja, er was even boegeroep, maar daarna hebben ze me weer aangemoedigd."

  "De fysio weigerde me ook te behandelen. Hij vond dat er niets aan de hand was. Ik had last van mijn enkel en daardoor ging ik anders bewegen. Mijn lies werd harder en die wou ik laten losmaken. Het is vreemd dat hij dat niet wou doen. Als ik hem op de baan had geroepen uit tactische overwegingen, dan zou het terecht zijn, maar dat doe ik nooit. Ik weet niet wat hij tegen me heeft."

  "Ik heb deze fysio vier jaar gemeden, sinds hij op de US Open ook eens geweigerd heeft om mij te behandelen. Nu doet hij het weer. Het enige wat ik kan doen, is vragen om die man nooit meer te krijgen."