• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik ben elke dag getest in de Giro, voor en na de koers"

  Froome won in de Giro zijn 3e grote ronde op een rij.

  Giro-winnaar Chris Froome vindt niet dat zijn eindzege in vraag gesteld moet worden. "Ik weet dat ik niets misdaan heb", zegt de Brit in een interview met BBC.

  Froome: "Mijn resultaten in de Giro niet in vraag stellen"

  Terwijl de salbutamol-zaak nog altijd niet afgerond is, probeert Chris Froome alle twijfels rond zijn prestaties weg te wuiven. "Er mogen geen vragen zijn over de geldigheid van mijn resultaten in de Giro", zegt Froome aan BBC.

  "Ik ben echt elke dag getest geweest in de Giro, voor en na iedere rit. Ik weet dat ik niets verkeerds gedaan heb. Het is maar een kwestie van tijd totdat dat duidelijk zal gemaakt worden aan iedereen."

  "Het is jammer voor de sport en zijn imago, maar hopelijk kennen we snel het resultaat. Dat zou voor iedereen het beste zijn. We zijn nu in het midden van het proces."

  "In best mogelijke conditie aan Tour-start staan"

  Froome vindt de Giro de zwaarste grote ronde die op zijn erelijst prijkt. "Het is zo veel meer onvoorspelbaar dan de Tour", zegt Froome. "Het is veel explosiever, met het risico om te vallen en de slag te missen."

  Nu richt Froome zijn vizier op een 5e Tour-zege. "Ik zal me nu 2 à 3 dagen ontspannen met mijn gezin, maar daarna stort ik me weer op de trainingen."

  "Het is nog 6 weken tot start van de Tour en dat is nu het grote doel. Ik wil in de best mogelijke conditie aan de Tour-start staan in juli."