• home
 • video
 • pas verschenen

  Pinot is opgenomen in ziekenhuis met dehydratatie: "We waren bang"

  Pinot verloor vandaag 45 minuten.

  Een dag voor het einde moet een uitgeputte Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) alsnog de Giro verlaten. "Hij is over zijn grenzen gegaan", zegt zijn ploegleider Martial Gayant.

  Ploegleider: "In het hotel belden we meteen om een ambulance"

  Thibaut Pinot zakte helemaal door het ijs in de laatste bergrit van de Giro. De Fransman moest de rol lossen op de voorlaatste beklimming en druppelde uiteindelijk met 45'32" achterstand binnen.

  "Je kon het niet zien op de tv-beelden, maar Thibaut was compleet uitgeput", zegt zijn ploegleider Martial Gayant. "Toen Thibaut in het hotel aankwam, waren we bang en hebben we meteen gebeld om een ambulance."

  "Hij heeft koorts en is gedehydrateerd. Thibaut is over zijn grenzen gegaan. De komende nacht zal hij ter observatie doorbrengen in het ziekenhuis."

  Dat betekent ook het einde van zijn Giro. "Het is onmogelijk voor Thibaut om nog op de fiets stappen", besluit zijn ploegleider.

  Pinot was na zijn inzinking vandaag van de 3e naar de 16e plaats gezakt in het klassement. Vorig jaar viel de Fransman nog net naast het podium in de Giro en werd hij 4e.