• home
 • video
 • pas verschenen

  Zonneveld na solo Froome: "Logisch dat er twijfels zijn over hem"

  Zonneveld wil Froome vragen stellen over het verleden.

  Nederlands journalist Thijs Zonneveld reageerde kritisch op het kabinetstukje van Chris Froome in de Giro. "Het probleem is dat hij en zijn ploeg over de kleinste details liegen en kritische journalisten weren."

  Zonneveld: "Solo van 80 km is geen positieve dopingtest"

  "Oké. Ik ga het proberen. Een genuanceerd draadje over Froome en geloofwaardigheid", schreef Zonneveld op Twitter. 

  "Laat ik hiermee beginnen: een solo van 80 kilometer is geen positieve dopingtest. Hard fietsen, snel rennen of goed voetballen staat niet gelijk aan dopinggebruik. Zelfs al zit de halve wereld met de kinnebak op de vloer te staren naar de tv."

  "Het probleem van Froome is dat hij driekwart jaar geleden een te hoge salbutamolwaarde in zijn pis heeft ingeleverd. Dat hij en zijn ploeg medische attesten hebben gebruikt die niet toegekend hadden mogen worden."

  "Wil Froome vragen stellen over opvallende transformatie"

  "Het probleem is ook dat er bij zijn ploeg testosteronpleisters zijn afgeleverd. Dat hij en zijn ploeg over de kleinste details liegen, rookgordijnen ophangen, kritische journalisten weren en zo transparant zijn als een stalen deur."

  "En dat ze een spelletje spelen met de ballen van de hele wielerwereld door de salbutamolzaak zo lang mogelijk te traineren."

  "Verder vind ik zijn transformatie in 2011 - binnen een week van zomaar een renner naar de beste ronderenner van zijn generatie - opvallend. Daar zou ik hem graag vragen over stellen, omdat ik er nog nooit een geloofwaardige verklaring voor heb gezien."

  "Dus is het logisch dat er twijfels over hem zijn? Ja."

  De tweets van Thijs Zonneveld: "Hier moet ik van uitpuffen"