• home
 • video
 • pas verschenen

  Vissel Kobe stelt Iniesta met veel trots officieel voor

  Dat Andres Iniesta een contract zou tekenen bij Vissel Kobe was een heel slecht bewaard geheim. Vandaag werd de Spanjaard officieel voorgesteld aan de pers. Hij wordt er een ploegmakker van de Duitse aanvaller Lukas Podolski.

  De transfer van de 34-jarige Iniesta naar Japan hing al even in de lucht. Gisteren zelfs letterlijk. De voormalige kapitein van Barcelona postte een foto op Twitter waarop hij poseerde met de Japanse miljardair Hiroshi Mikitani, CEO van Rakuten, sponsor van FC Barcelona en eigenaar van Vissel Kobe.

  Vandaag werd de Spanjaard op een persconferentie officieel voorgesteld. Bij de huidige nummer zes uit de Japanse J-League, die sinds vorig weekend een zomerstop kent, wordt hij een ploegmakker van de Duitse aanvaller Lukas Podolski.

  "Het is een speciale dag voor mij", vertelde hij. "Het is een zeer belangrijk hoofdstuk in mijn carrière. Mijn familie is enthousiast. Ik had veel aanbiedingen, maar dit project maakte het meeste indruk op mij."

  Er werden geen details vrijgegeven over het contract van Iniesta, maar volgens de lokale media gaat tekende hij voor drie jaar en zal hij 30 miljoen dollar per jaar verdienen.

  De persconferentie van Iniesta in Japan

  Barcelona wenst hem veel succes