• home
 • video
 • pas verschenen

  Balotelli krijgt nieuwe kans van Mancini bij de Squadra

  Balotelli kon dit seizoen 18 keer scoren voor Nice.

  Mario Balotelli mag zijn Italiaanse shirt opnieuw uit zijn kast halen. Kersvers bondscoach Roberto Mancini neemt de aanvaller op in zijn selectie voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk en Nederland.

  Italië staat voor de eerste keer in 60 jaar niet op het WK voetbal. Kersvers bondscoach Roberto Mancini krijgt dan ook de opdracht om een nieuw team te bouwen dat weer grote ambities mag uiten.

   

  En Mancini gooit zijn dertig troefkaarten op tafel voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk en Nederland. De opvallendste naam: Mario Balotelli.

   

  De Italiaanse spits kwam een laatste keer in actie voor La Squadra Azzurra op het WK van 2014. Na minder geslaagde passages bij Liverpool en AC Milan is Balotelli weer boven water gekomen bij Nice. Hij krijgt van Mancini dan ook een kans om zich weer te bewijzen.

  De 30-koppige selectie van Mancini:
   
  • Keepers: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Torino)
  • Verdedigers: Leonardo Bonucci (AC Milan), Mattia Caldara (Atalanta Bergamo), Domenico Criscito (Zenit Sint-Petersburg), Danilo D’Ambrosio (Internazionale), Mattia De Sciglio (Juventus), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessio Romagnoli (AC Milan), Daniele Rugani (Juventus), Davide Zappacosta (Chelsea)
  • Middenvelders: Daniele Baselli (Torino), Giacomo Bonaventura (AC Milan), Bryan Cristante (Atalanta Bergamo), Alessandro Florenzi (AS Roma), Jorginho (Napoli), Rolando Mandragora (Crotone), Claudio Marchisio (Juventus), Lorenzo Pellegrini (AS Roma)
  • Aanvallers: Mario Balotelli (OGC Nice), Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Matteo Politano (Sassuolo), Simone Verdi (Bologna), Simone Zaza (Valencia)