• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI schorst bestuurder Astana-auto 50 dagen na Yorkshire-incident

  De seingever springt voor zijn leven.

  Lars Michaelsen, de sportdirecteur van Astana die deze maand in de ronde van Yorkshire bijna een seingever van de baan reed, krijgt naast een schorsing van 50 dagen ook nog eens een boete van 5.000 euro van de UCI.

  De Internationale Wielerunie (UCI) opende een onderzoek naar de Deense sportdirecteur van Astana nadat deze in de ronde van Yorkshire een seingever maar op het nippertje voorbij gescheerd was. De vrijwilliger kon een frontale botsing zelf vermijden, waardoor Michaelsen gelukkig enkel het verkeerseiland ramde in plaats van de man in kwestie.

   

  De Deen erkende zijn schuld en werkte volgens de UCI goed mee met het onderzoek. Ook de seingever zelf werd door Michaelsen gecontacteerd, waarbij hij zijn excuses aanbood. De schorsing van de Deen is voor Astana overigens goed getimed, want deze loopt juist af voor de start van de Ronde van Frankrijk op 7 juli.

  De beelden van het incident: