• home
 • video
 • pas verschenen

  Chaves na mokerslag: "Haat-liefdeverhouding met Italië"

  Chaves moet een goed klassement uit zijn hoofd zetten.

  De ene dag is de andere niet, dat ondervond Esteban Chaves (28) gisteren aan den lijve in de Ronde van Italië. De Colombiaan won vorige week nog op de Etna, maar zakte gisteren helemaal door het ijs. "Ik heb een moeilijke relatie met Italië."

  "Enkele dagen geleden had ik nog een van de beste dagen uit mijn carrière"

  Mitchelton-Scott, de ploeg van leider Simon Yates en Esteban Chaves, werd zo'n 20 minuten na de aankomst in Gualdo Tadino op het podium geroepen als leider in het ploegenklassement, maar de aanwezige tv-ploegen hadden vooral oog voor de finishboog.

   

  Chaves, als nummer 2 in de stand aan de rit begonnen, was toen nog altijd niet aangekomen. De blauwe trui kreeg uiteindelijk een gepeperde rekening gepresenteerd: de Colombiaan verloor meer dan 25 minuten en is teruggevallen naar de 39e stek in de stand.

   

  "Dat is de Giro", prevelde Chaves bij de Italiaanse tv-zender Rai. "Ik heb een moeilijke relatie met Italië, het is een haat-liefdeverhouding."

   

  "Enkele dagen geleden had ik nog een van de beste dagen uit mijn carrière en nu krijg ik op mentaal vlak een tik. Maar dat is het leven, je kunt alleen maar je best doen. Het is vooral belangrijk dat we de leiderstrui nog in ons bezit hebben. Ons plan verandert niet."

  Wat was er aan de hand? "Ik had gewoon geen kracht"

  Ploegleider Matthew White vermoedde gisteren dat zijn poulain te veel last had van allergieën, maar Esteban Chaves had niet meteen een verklaring voor zijn offday.

  "We moeten mijn problemen nog uitzoeken. Ik had gewoon geen kracht en kon niet bij de eerste groep blijven op de eerste klim. Ik probeerde met mijn ploegmaats nog te achtervolgen, maar het is niet gelukt."