• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Mijn doel is om dit jaar een WB mountainbike te winnen"

  Mathieu van der Poel staat 4e in de WB-stand mountainbike.

  Mathieu van der Poel is uit zijn lenteslaap ontwaakt en wil vanaf komend weekend weer knallen op de mountainbike. De prelude in Spanje was alvast veelbelovend. Van der Poel won alle ritten en het eindklassement in La Rioja Bike Race.

  "Na mijn veldritseizoen heb ik eerst nog de Wereldbeker mountainbike in Zuid-Afrika gereden, maar daarna heb ik wat rust genomen", vertelt Mathieu van der Poel over zijn tussenseizoen.

  "Omdat ik wat extra UCI-punten wou sprokkelen heb ik extra races op het programma gezet en daarom ben ik iets vroeger weer van start gegaan. Maar door een verandering in het reglement heb ik die punten uiteindelijk niet nodig."

   

  "Ik heb dus maar 2 in plaats van mijn gebruikelijke 4 weken gerust. Maar sowieso ben ik niet iemand die op het strand gaat liggen. Ik blijf sportief bezig."

   

  Toch voelde Van der Poel dat de basis door de rustperiode weg was. "Ik zou geduldig weer moeten opbouwen, maar dat is mijn sterkste punt niet. Ik wil graag zo snel mogelijk weer op niveau zijn."

  "Gevoel is goed, maar die zeges in Spanje zijn geen ijkpunt"

  "Ik ben heel tevreden over mijn vorm op dit moment. Dat werd ook duidelijk in de races van de voorbije weken. Het gevoel is goed. Die overwinningen in Spanje mag je niet als een ijkpunt bekijken voor de Wereldbeker, maar het is ook niet zo dat er geen concurrentie was."

   

  Vorig jaar eindigde Van der Poel meteen 2e in Albstadt. "Het doel dit jaar is om een WB te winnen. Met een superdag moet dat lukken. Sowieso wil ik het podium halen. Dat is de top 5 in het mountainbike."