• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire: "Als Yates nu de Giro al niet wint, dan zeker later ooit"

  Keukeleire en Yates waren 5 jaar ploegmaats: "Heb nog altijd contact."

  Roze trui Simon Yates heerst in de Italiaanse bergen. Voor velen misschien een verrassing, maar niet voor zijn ex-ploegmaat Jens Keukeleire.

  Simon Yates maakte op elke aankomst bergop in deze Giro al indruk. Hij heeft zijn roze trui dan ook niet gestolen. "Het verrast mij niet", zegt Jens Keukeleire, nu Lotto-Soudal, maar tussen 2014 en 2017 ploegmaat van Yates bij Orica.

  "Op het eerste trainingskamp 5 jaar geleden zagen we al dat hij en zijn broer Adam bulkten van het talent. Jaar na jaar is hij sterker geworden."

  "Simon was al indrukwekkend in Parijs-Nice en toen wist ik eigenlijk al dat hij goed zou zijn in deze Giro. Hij en zijn broer zijn de toekomst van het rondewerk."

  "Wat me wel heeft verrast is zijn sterke prestatie in de openingstijdrit. Dat was al een teken aan de wand. Bergop is hij de sterkste in deze Giro, dus hij mag gewoon niet te veel tijd verliezen in de tijdrit. De 3e week wordt ook cruciaal, maar hij rijdt al zijn 6e grote ronde en heeft dus genoeg ervaring."

  "Simon is bovendien nog altijd maar 25 jaar, dus als hij nu de Giro niet zal winnen, zal het later zeker wel eens lukken in een grote ronde."

  "Ben blij voor Chaves dat hij weer op niveau is"

  Simon Yates kan niet alleen zelf rekenen op een uitstekende vorm, ook zijn ploegmaats hebben goed gepiekt. "Kreuziger staat er altijd en de jonge Haig heeft ook een stap vooruit gezet. Maar ik ben vooral blij dat Chaves weer op zijn oude niveau is. Hij is een supergoeie gast, maar hij heeft de voorbije 2 seizoenen veel tegenslag gehad. Ik ben blij voor hem dat hij al een rit kon winnen in de Giro."