• home
 • video
 • pas verschenen

  Iniesta (34) twijfelt tussen China en Japan: "Volgende week beslis ik"

  Iniesta verlaat FC Barcelona na dit seizoen.

  Andres Iniesta, de aanvoerder van FC Barcelona, twijfelt of hij zijn carrière in China dan wel in Japan zal voortzetten. Volgende week zou de Spaanse international zijn beslissing bekendmaken. "Er zijn twee scenario's met elk hun voordelen."

  China of Japan

  Andres Iniesta, de aanvoerder van FC Barcelona, speelt zondag zijn laatste wedstrijd voor de Catalaanse club. Nadien trekt hij naar Azië. Aanvankelijk werd China geopperd, maar nu wordt ook Japan gesuggereerd als nieuwe bestemming.

   

  "Er zijn twee scenario's, China en Japan, met elk hun voordelen. Mijn familie en ik moeten nog enkele kleine zaken evalueren, we zullen alles tegen elkaar afwegen waarna de keuze valt op wat ons het beste lijkt", zei Iniesta in een interview op de Spaanse radiozender Onda Cero.

   

  "Volgende week zullen we beslissen. Daarna is er het WK (14 juni-15 juli). Ik wil dat dit geregeld is, zodat ik me daar op kan concentreren."

  32 trofeeën

  Iniesta speelt zijn hele carrière al voor FC Barcelona. In 22 jaar veroverde de aanvallende middenvelder bij Barça maar liefst 32 trofeeën. Eind april mocht hij de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis vieren. Zondag neemt Iniesta afscheid in Camp Nou tegen Real Sociedad.