• home
 • video
 • pas verschenen

  Maak kennis met Sagiv, de Israëliër in de Giro die geboren werd in België

  Guy Sagiv.

  0 / 0
  Kent u Guy Sagiv? De enige overgebleven Israëliër in de Giro heeft een speciale band met België. "Ik woonde daar tot mijn 3e en keerde terug voor mijn wielerdroom", zegt de 23-jarige renner van Israel Cycling Academy.

  Wie is Guy Sagiv?

  • 23-jarige Israëliër
  • Geboren in Namen
  • Renner bij Israel Cycling Academy
  • De eerste Israëliër in een grote ronde, samen met Guy Niv (die de Giro al verlaten heeft)
  • Tweevoudig kampioen van Israël op de weg, 1 keer kampioen van Israël in het tijdrijden

  Geboren in Namen, teruggekeerd als jonge wielrenner

  Guy Sagiv wil wielergeschiedenis schrijven in de Giro. De 23-jarige renner probeert als eerste Israëliër ooit een grote ronde uit te rijden. Maar de ploegmaat van Ben Hermans heeft nog een speciaal verhaal.

  "Ik ben geboren in België, in de buurt van Namen", zegt Sagiv aan onze Giro-man Renaat Schotte. "Toen ik 3 jaar was, verhuisden mijn ouders terug naar Israël."

  "Maar als 15-jarige ben ik teruggekeerd naar België om mijn wielerdroom te realiseren. Mijn eerste koers buiten Israël was op Belgische bodem."

  "Die wedstrijd was een grote schok voor mij, want het niveau lag veel hoger dan in Israël. Ik heb die koers ook niet uitgereden. Maar ik ben er sterker uitgekomen. Sinds die periode ben ik verliefd geworden op de wielersport. Dus, België is een van mijn favoriete landen."

  "Mooi dat Israël Eurovisiesongfestival gewonnen heeft"

  Voor Sagiv is het zijn eerste grote ronde. "Na de eerste Giro-week voel ik me vrij goed. Ik ben wel wat moe, zoals de meeste renners in het peloton."

  "Ik heb niet veel ervaring in het rondewerk. Maar ik vraag vaak hulp aan de meer ervaren renners in de ploeg (zoals Ben Hermans). Ze helpen me graag."

  Of hij zaterdagavond het Eurovisiesongfestival gevolgd heeft? "Ik heb het niet bekeken. Maar ik ken het liedje en ik weet dat Israël gewonnen heeft. Dat is mooi", lacht Sagiv.