• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Of ik nog salbutamol gebruik? Dat zijn je zaken niet"

  Froome geeft zijn strijd om het roze nog niet op.

  Chris Froome staat na 8 ritten pas 11e in het algemeen klassement van de Giro. Hij wil de tweede rustdag gebruiken om te herstellen na zijn val. "Ik wil er nog altijd het beste van maken, of dat nu de 20e plaats wordt of de eerste", zei hij. Op vervelende vragen over salbutamol reageerde de Tour-winnaar erg kort.

  Chris Froome vertrok als een van de grote favorieten, maar op de tweede rustdag kijkt hij al tegen een achterstand van 2'27" aan ten opzichte van leider Simon Yates. "Dat is een grote kloof", vertelt hij op de site van de ploeg. "Maar er komen nog zware ritten aan en een lange tijdrit. Ik zeg niet dat een zege nog erg waarschijnlijk is, maar er zijn al gekkere dingen gebeurd."

  "Ik bekijk het nu dag per dag. Ik wil hier nog altijd mijn best doen en een goed resultaat neerzetten, of dat nu voor plaats 20 is, voor plaats 2 of voor de zege. Ik ben een wielrenner. Ik ben hier om te koersen en dat ga ik doen."

  De valpartij voor de openingstijdrit speelt de Brit nog altijd parten. "Een val heeft altijd een invloed op je lichaam. Ik trap nog altijd niet zoals anders. Ik hoop vandaag nog een beetje meer te herstellen zodat ik met een beter gevoel aan het tweede deel van de race kan beginnen."

  Froome gaf ook een persconferentie tijdens de rustdag. "Gebruik je nog steeds salbutamol?", wierp een journalist hem voor de voeten. "Dat zijn je zaken niet. Dat is medische informatie", reageerde hij erg kort.