• home
 • video
 • pas verschenen

  Vervaeke: "Ik had in het begin van de Giro een beetje stress"

  Vervaeke is een van de meesterknechten van Dumoulin.

  Tom Dumoulin jaagt dezer dagen op zijn tweede opeenvolgende eindzege in de Ronde van Italië. De Nederlander van Team Sunweb kan op de steun van Louis Vervaeke rekenen. "Ik voel me elke dag fris en dat is belangrijk", zegt de jonge Belg aan Sporza.

  "Hier moet je elke dag aan de bak"

  Louis Vervaeke (24) leerde zijn nieuwe kopman op een 18-daagse stage in Sierra Nevada beter kennen. "We zaten in een heel klein appartementje, maar we moesten leren samenleven: samen koken en poetsen. Dat was wel gezellig. Als je zo lang samen zit, dan leer je naast de sportman ook de mens Dumoulin kennen", zegt Vervaeke, die na 3,5 jaar Lotto-Soudal een nieuwe uitdaging zocht.

  Hij moet de Nederlander bijstaan in het hooggebergte. "Mijn topconditie zou normaal voor de laatste week moeten zijn, maar dat is altijd moeilijk te bepalen. De laatste week is de belangrijkste week in steun voor Tom, maar ik heb de voorbije dagen al veel werk verricht."

  Met welke gevoelens rijdt Vervaeke rond in deze Giro? "Ik had in het begin van de Giro een beetje stress. Na de stage was het wel voorzien dat ik niet top zou zijn in Romandië, maar ik begon toch spontaan te twijfelen aan mezelf."

  "Maar mijn tijdrit in Jeruzalem was behoorlijk en daarna voelde ik me elke dag verbeteren. Het is ook anders dan bij Lotto, waar je je kunt sparen. Hier moet je elke dag aan de bak. Maar ik voel me elke dag fris en dat is belangrijk."

  "Op het einde van de stage ging alles vanzelf bij Dumoulin"

  Bij kopman Tom Dumoulin lijken de puzzelstukjes net op tijd te passen. "Op hoogtestage zag je dat alles nog niet in de juiste plooi zat, maar op het einde van de stage ging alles vanzelf. Hij was ontspannen en optimistisch en in Jeruzalem was de toon meteen gezet."