• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Alles in Californië is meer relaxed dan in Europa"

  De Ronde van Californië is van zondag tot en met zaterdag.

  Oliver Naesen komt vandaag voor de eerste keer aan de start in de Ronde van Californië (WorldTour), waar de Belgische kampioen zich wil klaarstomen voor het tweede deel van het seizoen. "Ik weet zelf niet of ik in vorm ben. Ik zal mezelf testen. Het is goed om me wat moe te maken."

  Oliver Naesen zakte een week op voorhand al af naar Californië en is meteen verkocht. "Iedereen zei me dat Californië geniaal is om te rijden. Alles is meer relaxed dan in Europa. We zijn hier al een week om wat aan te passen. Dat maakt alles wat relaxter dan in Europa."

  Mathias Frank is de kopman bij AG2R La Mondial in de VS. "We vormen een mooi duo. Ik wil hem goed ondersteunen zodat hij een goed klassement kan rijden. De sprintetappes zijn niet echt ons ding, maar het zijn misschien wel goede kansen om mee te gaan in de ontsnapping, want ik zag dat er hier elk jaar ontsnappingen zijn die tot het einde dragen."

  "Ik weet zelf niet of ik in vorm ben. Ik zal mezelf testen. Het is goed om me wat moe te maken voor het tweede deel van het seizoen. Na de Ronde van Californië staat de Dauphiné, het BK en de Tour op mijn programma."