• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boston Celtics scharen zich als laatste club in de Conference-finals

  Celtics-guard Terry Rozier (12) op weg naar de korf.

  Boston heeft een vierde punt gescoord in het duel met Philadelphia. Daardoor zijn de Celtics verzekerd van een finaleticket in de Eastern Conference.

  De Golden State Warriors en de Houston Rockets in de Western Conference en de Cleveland Cavaliers in de Eastern Conference hadden zich al geplaatst voor de finales. Daar zijn de Boston Celtics nu bijgekomen na winst in de 5e partij tegen Philadelphia.

  In eigen huis haalden de Celtics het met 114-112, waardoor de score in de best-of-7 op 4-1 gekomen is. Jayson Tatum en Jaylen Brown waren samen goed voor 49 punten.

  Vanaf zondag nemen de Celtics het in de finale van de Eastern Conference op tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. Dat is een heruitgave van de Conference-finale van vorig jaar. Het team dat vier keer wint, plaatst zich voor de grote NBA-finale.

  Tweets: