• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Die eerste zege is al binnen, misschien komt er nog eentje bij?"

  Tim Wellens won na 2016 opnieuw een rit in de Giro.

  0 / 0
  Tim Wellens kon op de slotklim van de 4e Giro-rit de concurrentie zijn wil opdringen. "Ik was een van de favorieten, maar ik heb mezelf toch wat verbaasd", zegt Wellens aan Sporza.

  "Ik zag dat ik op voorhand bij de favorieten werd genoemd, maar ik heb mezelf toch verbaasd", zegt Tim Wellens. "Deze zege is niet te vergelijken met mijn vorige overwinning in de Giro. Toen was ik de beste van de ontsnapping, nu van het hele peloton."

  "De ploeg heeft het perfect gedaan vandaag, met een speciale vermelding voor Tosh (Van der Sande) en Adam (Hansen). Ik was aan het twijfelen om op 500 meter aan te gaan, maar ik ben blij dat ik mij heb ingehouden tot 200 meter van het einde. Toen ben ik volledig voluit gegaan."

  Wellens is in het klassement naar de 4e plaats gesprongen, op 19 seconden van leider Dennis. "Maar ik denk niet aan de roze trui. Ik was naar hier gekomen voor een overwinning."

  "Door deze zege is de druk van de ketel. Misschien komt er nog wel een 2e bij. Al mag ik ook niet te overmoedig worden."

  VIDEO: Tim Wellens wint een rit in de Giro van 2016