• home
 • video
 • pas verschenen

  Nu al de pechvogel van deze Giro? Renner breekt nekwervel nog voor rit 1

  Siutsou reed geen enkele wedstrijdkilometer in deze Giro.

  Domenico Pozzovivo (Bahrain- Merida) zal het in deze Giro met een helper minder moeten doen dan zijn concurrenten. Kanstantsin Siutsou viel al voor de openingsetappe letterlijk uit. De Wit-Russische renner brak een nekwervel tijdens de verkenning van de tijdrit.

  We betwijfelen of u het überhaupt van plan was, maar zoek tijdens deze Giro niet naar Kanstantsin Siutsou in de uitslagen. De Wit-Rus maakte deel uit van de ploeg van Bahrain-Merida, maar kon zelfs de openingstijdrit al niet meer afwerken.

  Net al Chris Froome viel hij tijdens de verkenning. De schade bij Siutsoi was aanzienlijk. Hij brak een nekwervel en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij onderzocht en kreeg hij een nekbrace. Zijn Giro was zo al voorbij voor de race eigenlijk echt begonnen was. Ondertussen is de renner weer in het hotel bij zijn ploeg. Hij vliegt naar Italië voor zijn revalidatie.

  "Dit is een grote teleurstelling voor mij en mijn team", vertelde hij. "Ik had de goeie vorm te pakken en was klaar om het team te steunen. Ik wens de ploeg veel succes. Ik zal het allemaal op tv volgen."

  De onfortuinlijke Siutsou wenst zijn ploeg veel succes: