• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Stiekem hadden we met Sunweb gepraat"

  0 / 0
  Victor Campenaerts had vandaag in de Giro één groot doel: via de bonificaties de roze trui afsnoepen van Tom Dumoulin. Maar daar staken BMC en Rohan Dennis een stokje voor. "Op het vlakke is het heel moeilijk om weg te rijden van een hele ploeg", zegt Campenaerts.

  Victor Campenaerts probeerde in de tussensprint de roze trui te veroveren, maar BMC speelde het perfect. "BMC heeft dat goed gespeeld met een treintje en drie man achter Dennis die telkens het gat lieten vallen", zegt Campenaerts aan Renaat Schotte.

  De tijdrijder van Lotto Fix All had wel een plan. "In het begin van de rit heb ik geprobeerd om mee te zijn. Stiekem hadden we met Sunweb gepraat en die hadden er geen probleem mee dat ik voorop zou rijden. Maar BMC vond dat duidelijk niet zo'n goed plan en op het vlakke is het heel moeilijk om weg te rijden van een hele ploeg."

  Geeft Campenaerts zijn roze droom dan op? "Neen, ik denk niet dat er veel momenten in mijn carrière zullen zijn dat ik op 3 seconden van de leiderstrui in een grote ronde sta. Maar als BMC er vandaag zo voor gereden heeft, dan zal het de trui morgen niet uit handen geven."

  "Ik hoef me natuurlijk niet te sparen voor de Etna. Daar zal ik de trui niet veroveren, dus we zullen toch morgen zien wat er mogelijk is. We rijden door de woestijn, dus misschien staat er wat wind, maar het zal lastig worden." 

  Bekijk de tussensprint:

  Thijs Zonneveld heeft interessante informatie