• home
 • video
 • pas verschenen

  Sweecks naar Pauwels Sauzen: "Scoren als Mathieu en Wout steekje laten vallen"

  Laurens en Diether Sweeck met hun vader.

  Veldritploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heeft zich versterkt met tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck (24). De twee debuteren zondag al in de GP Maarten Wynants voor hun nieuwe ploeg.

  Laurens Sweeck: "Tijd om carrière andere wending te geven"

  Laurens Sweeck zou aanvankelijk het nieuwe veldritseizoen nog starten bij Era-Circus om dan over te stappen naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op 1 januari 2019.

  De ploeg van Geert Vanhoof en Timmy Simons kondigde vandaag aan dat het niet alleen Laurens, maar ook broer Diether Sweeck met onmiddellijke ingang heeft aangetrokken.

  Sweeck moet bij Pauwels Sauzen de kopman worden in het veld. Hij kijkt uit naar zijn nieuw avontuur. "Ik vond het tijd om mijn carrière een andere wending te geven en was sowieso van plan de "markt" te verkennen aangezien ik eind dit jaar einde contract was geweest."

  "Na een eerste gesprek met de teamleiding van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was ik meteen overtuigd. Bij dit team wil ik mij verder ontplooien. De structuur staat er en de sfeer is geweldig. Dat werd vorige week, tijdens een eerste stage met de ploeg, al duidelijk." 

  Ploegleiding: "Mooie ploeg om te scoren"

  Laurens Sweeck krijgt met broer Diether, Daan Soete, Jens Adams en Tim Merlier (vanaf 01/19) heel wat steun in het veld. "We hebben een mooie ploeg om te scoren in het geval Mathieu van der Poel en/of Wout van Aert een steekje laten vallen", klinkt het bij de ploegleiding.

  "Laurens heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij in een goede dag niet veel moet onderdoen voor die twee. En we zijn ervan overtuigd dat hij de komende jaren nog progressie kan maken."

  De mededeling van het team: