• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts over derde plaats: "Alleen de winnaar telt"

  Campenaerts kon zijn roze droom net niet waarmaken.

  0 / 0
  Het heeft niet mogen zijn voor Victor Campenaerts (26). De Europese kampioen tijdrijden keek maanden uit naar de openingstijdrit in Jeruzalem, maar moest vrede nemen met de derde stek.

  Vier honderdsten: dat was het verschil tussen Rohan Dennis en Victor Campenaerts, weliswaar in het nadeel van onze landgenoot. "Dat zijn er vier te veel", bleef Campenaerts er nuchter bij.

  "Het is balen. Ik eindig liever 2e dan 20e, maar alleen de winnaar telt. Of ik ergens tijd heb laten liggen? Naar mijn gevoel in het tweede deel in de afdalingen, maar ik hoor dat ik er sneller reed dan Dennis. Ik denk niet dat ik in de bochten iets heb laten liggen."

  Was dit wel het perfecte parcours voor Campenaerts, die uiteindelijk door winnaar Dumoulin naar de derde plaats werd geduwd? "Ik heb misschien liever een biljartvlakke tijdrit, maar ik denk dat dit parcours toch redelijk goed bij mijn kunnen aansloot."

  In deze Giro volgt nog een lange tijdrit. "Een trui zal ik er niet meer kunnen verdienen, maar ik zou graag een WorldTour-zege pakken."