• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro in Israël moet "biggest big start ever" worden, maar volgt "Noah met de keppel"?

  "Ik zag zelden zoveel emoties bij de persvoorstelling."

  Vrijdag gaat de 101e Ronde van Italië van start met een driedaagse door Israël. Renaat Schotte zit ook dit jaar in het spoor van de Giro-karavaan en ging de sfeer in Jeruzalem al opsnuiven. "Ik zag zelden zoveel emoties bij de officials."

  Van Giro-nervositeit is hier nog weinig te merken. De omgeving hier in Jeruzalem vormt ook een enorm contrast met het commerciële spektakel dat de Giro toch is.

  Je merkt aan alles dat je niet meer in Europa bent, dat zit hem in 1001 details. Ik kan me niet voorstellen dat er straks veel chassidische joden zullen komen kijken.

  Anderzijds was het enthousiasme bij de officials op de persvoorstelling wél heel groot. Ik heb zelden zoveel emoties gezien.

  Ze noemen het hier the biggest big start ever en het wordt aangekondigd als het allergrootste sportevenement ooit in Israël. Het zal dus toch wat losmaken.

  Hopelijk kunnen ze dat waarmaken, want voorbije wedstrijden in het Midden-Oosten waren niet veel soeps qua belangstelling. Misschien wordt dat in Israël anders? De officials zijn er in ieder geval met hart en ziel bij, zal straks ook "Noah met de keppel" volgen?

  Renaat Schotte

  Renaat Schotte heeft zich de voorbije dagen goed voorbereid