• home
 • video
 • pas verschenen

  Astana: "Zijn geschokt over druggebruik van Westra"

  Westra deed bekentenissen in zijn boek Het Beest.

  In zijn boek Het Beest geeft ex-Astana-renner Lieuwe Westra toe dat hij tijdens zijn carrière cortisonen en pufjes gebruikte, terwijl hij die niet nodig had. Astana reageert verbolgen.

  Astana: "Kunnen financiële compensatie eisen van Westra"

  De Nederlander Lieuwe Westra stopte eind 2016 met wielrennen. In zijn carrière won hij Nederlandse tijdrittitels, de Driedaagse De Panne-Koksijde en etappes in de Dauphiné, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië.

  Maar Westra bekent in zijn boek Het Beest dat hij cortisonen nam "om prijzen te pakken en complimenten in ontvangst te nemen." Westra voegde daar op Twitter aan toe dat hij pufjes van luchtwegverwijderaars gebruikte, terwijl hij geen astma had. "Maar ik kreeg daar wel medische attesten voor van mijn artsen."

  Astana reageert nu met een officieel statement. "We zijn geschokt om te lezen dat Lieuwe Westra drugs gebruikte tijdens zijn periode bij Astana," zegt de Kazachse formatie. "Het team heeft hem geen enkele van de middelen toegediend die vandaag in de media circuleren."

  "Als het klopt dat Westra verboden middelen gebruikt heeft, heeft Astana het recht om een financiële compensatie te eisen van de renner", gaat Astana voort. "Want dopinggebruik is strikt verboden volgens de interne regels van de ploeg. En iedere renner heeft die regels ondertekend."