• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto Soudal kleurt zwart, geel en rood voor Giro: 6 Belgen in selectie

  Tim Wellens mag zich uitleven in de ontsnappingen.

  Lotto Soudal rekent op maar liefst zes belgen in zijn achtkoppige ploeg voor de Ronde van Italië: Sander Armée, Victor Campenaerts, Jens Debusschere, Frederik Frison, Tosh Van der Sande en Tim Wellens.

  "Campenaerts maakt kans op roze trui"

  Als we mikken op Belgisch succes in de Giro, dan houden we best de troepen van Lotto Soudal in de gaten. Met Victor Campenaerts hopen ze in de eerste etappe de roze trui te veroveren.

  "Victor heeft zich minutieus voorbereid op de openingstijdrit in Jeruzalem", zegt sportdirecteur Bart Leysen. "Hij reed deze week een goede proloog in Romandië (5e) op een parcours dat niet helemaal aansluit bij zijn kwaliteiten."

  "Met hem willen we een gooi doen naar de roze trui. De kans dat hij het roze pakt, is realistisch, maar ik kan er geen percentage op kleven. Ook in de tijdrit van de 16e etappe kan hij voor de ritzege strijden."

  "Debusschere in sprint, Wellens voor ontsnapping"

  Tim Wellens scoorde in het voorjaar al in de Brabantse Pijl en mikt op Italiaanse bodem nu op een tweede ritzege in de Giro. "Hij heeft veel kansen, want heel wat etappes lenen zich tot een ontsnapping", zegt Leysen. 

  "Hetzelfde geldt voor Sander Armée. Hij is een echte overlever en in de Vuelta leverde hem dat vorig jaar een mooie overwinning op. Uiteraard is dat geen garantie dat het ook in de Giro zal lukken, maar het toont aan dat hij het in zich heeft."

  In de sprint rekent Lotto Soudal op de snelle benen van Jens Debusschere. "Hij is onze kopman voor de sprints en het team zal alles op alles zetten om de spurt tot een goed einde te brengen. Tosh Van der Sande zal de lead-out op zich nemen."

  De Australische recordman Adam Hansen is ook weer van de partij. De Giro 2018 wordt zijn twintigste grote ronde op een rij.

  Het team van Lotto Soudal:

  • Sander Armée
  • Lars Bak (Den)
  • Victor Campenaerts
  • Jens Debusschere
  • Frederik Frison
  • Adam Hansen (Aus)
  • Tosh Van der Sande
  • Tim Wellens

  Tweet: