• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots' advocaat reageert op klacht Courtois: "Manifest onjuist"

  Van Steenbrugge: "Franse journalisten beweerden dat pa Courtois lekte, niet Wilmots"

  Marc Wilmots heeft advocaat Walter Van Steenbrugge onder de arm genomen om zich te verdedigen tegen de klacht van vader en zoon Courtois. Volgens Van Steenbrugge viseren die de verkeerde. "Franse journalisten beweerden dat vader Courtois de ploegopstelling lekte", zegt die in De wereld vandaag op Radio 1.

  Ex-bondscoach Marc Wilmots vertelde op 23 april in een interview met de Franse tv-zender beIN Sports dat Franse journalisten hem vertelden dat Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut Courtois, tijdens het EK 2016 info over de opstelling van de Rode Duivels lekte.

  Een dag later klaagden vader en zoon Courtois Wilmots aan wegens laster en eerroof. 

  Wilmots reageerde vandaag bij monde van zijn advocaat. De wereld vandaag belde met meester Van Steenbrugge: "Marc Wilmots zei dat Franse journalisten beweerden dat zij kunnen bewijzen dat het lekken van de ploegopstelling aan de Vlaamse kranten het werk was van de vader van Thibaut Courtois. En dat in dat geval die houding van niet veel respect getuigde voor het vaderland."

  "Nu houden diverse media voor dat Marc Wilmots die stelling zelf heeft geponeerd, wat manifest onjuist is en niet overeenstemt met de letterlijke weergave van het interview. Deze bewering in de mond leggen van Marc Wilmots is derhalve fout en schaadt mijn cliënt", aldus Van Steenbrugge.

  "Daarenboven heeft deze bewering ook al aanleiding gegeven tot veel bijkomende negatieve commentaren, die erg kwetsend zijn voor mijn cliënt, vooral ook op sociale media, wat een internationaal karakter heeft."

  "Maat is vol"

  "Sinds zijn ontslag na het EK 2016 vind ik trouwens dat Wilmots vaak al het voorwerp is geworden van een soort inquisitie. Met de berichtgeving van vandaag is de maat echt vol voor hem."

  "Wilmots heeft een brede rug, als speler en als coach. Maar Wilmots is verontwaardigd over de berichtgeving."

  "Zich richten tot journalisten van L'Equipe TV"

  Van Steenbrugge vindt dan ook dat Thibaut en Thierry Courtois geen klacht moeten indienen tegen Wilmots, maar tegen de journalisten van L'Equipe TV. "Als vader en zoon Courtois menen strafklacht te moeten neerleggen omdat deze gezegdes, althans volgens hen, onwaar zijn, dan dienen zij zich uiteraard te richten tot de Franse journalisten die dit verkondigden tijdens een uitzending van L'Equipe TV. En bij uitbreiding tot de journalisten die deze interviews foutief weergaven en zij die dit klakkeloos en verkeerdelijk hebben overgenomen."

  "Heel boos en verontwaardigd, beraadt zich over stappen"

  Welke stappen gaat zijn cliënt nu ondernemen? "Ik moet zeggen dat Wilmots een heel minzame en rustige man is, maar vandaag klonk hij heel verontwaardigd en heel boos. Hij beraadt zich over de te nemen stappen. Er mag veel over hem gezegd worden, maar op een bepaald ogenblik moet het stoppen. Foute berichtgeving mag niet zomaar de wereld worden ingestuurd. Dat wilt u niet, ik niet en ook Marc Wilmots niet."

  Kunnen de 2 het niet gewoon uitpraten? "Wilmots is een man van de dialoog, dat heeft het verleden al getoond. Als het deze vormen krijgt, moet hij zich natuurlijk wel verweren."

  "Niets staat evenwel in de weg dat Thibaut Courtois en Marc Wilmots, die allebei een groot kampioen zijn, nog samenzitten. Ik vraag niets liever, maar ik vraag in deze omstandigheden correcte informatie."

  Tweet advocatenbureau: