• home
 • video
 • pas verschenen

  Keniaan Koech wint in Antwerpen, debutant De Bock is beste Belg

  De Bock liep in Antwerpen zijn eerste marathon.

  Ezekiel Kiprop Koech heeft de marathon van Antwerpen gewonnen. De Keniaan kwam over de streep in 2u15'55". Thomas De Bock was de eerste Belg. In zijn eerste marathon zette hij een tijd neer van 2u17'59".

  Meteen na het eerste startschot gingen de drie Kenianen ervandoor. Koech hield het best stand, zijn landgenoot Patrick Kiptanui Korir liep als tweede over de meet in 2u16'59". Evans Kipngetich Tanui vervolledigde het Keniaanse podium in 2u17'17". 

  Onze landgenoot Thomas De Bock liep in Antwerpen zijn eerste marathon. Vanaf kilometer 25 kreeg hij af te rekenen met steken in zijn zij, maar met zijn tijd van 2u17'59" werd hij wel vierde en beste Belg. De limiet voor het EK in Berlijn komende zomer staat op 2u13'47".

  Olympiër Manuela Soccol was topfavoriete bij de vrouwen, maar zij verliet na ongeveer 25 kilometer de wedstrijd met heupklachten. De winst ging naar Ann Sofie Claeys in 2u56'05".