• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert: "Ik geloof dat ik Luik-Bastenaken-Luik kan winnen"

  Jelle Vanendert.

  0 / 0
  Met een ijzersterk trio kan Lotto-Soudal met grote ambities naar de start trekken van Luik-Bastenaken-Luik. "Hopelijk staat er iemand van ons op het podium", zegt Jelle Vanendert. "Of hopelijk wint er zelfs iemand van ons."

  Vanendert: "Hopelijk doen we alle 3 mee voor winst"

  Met zijn sterke prestatie op de Muur van Hoei kan Jelle Vanendert (3e) ook in Luik-Bastenaken-Luik een sleutelrol spelen. "Ik denk dat veel ploegen er baat bij hebben om de finale zondag langer te maken, zoals dat in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl ook het geval was", meent Vanendert.

  "Ik hoop dat we met zijn drieën van Lotto kunnen meedoen voor de overwinning. Hopelijk staat er iemand van ons op het podium of wint iemand van ons. Ik geloof wel dat ik Luik-Bastenaken-Luik kan winnen, net zoals ik dat ook geloof over de Amstel Gold Race."

  Stel dat Wellens Vanendert woensdag naar voren had geloodst op de Muur van Hoei, zat er dan meer in voor Vanendert dan de 3e plaats? "Ik heb mijn beklimming kunnen rijden, zoals ik wou", zegt Vanendert. "Alaphilippe was outstanding, misschien had ik 2e kunnen worden."

  Jelle Vanendert komt in deze tijd van het jaar altijd bovendrijven. “In de Ronde van het Baskenland reed ik ook goed, maar dan is iedereen gefocust op het Vlaamse voorjaar. Ik kan dus wel begrijpen dat mijn prestaties minder opvallen bij de mensen."

  Wellens: "Niet wachten tot de laatste 200 meter"

  Naast Jelle Vanendert legt Lotto-Soudal zondag ook zijn boontjes te week op Tim Wellens. "Als ik een goed resultaat wil rijden in Luik-Bastenaken-Luik, mag ik niet wachten tot de laatste 200 meter", blikt Wellens vooruit.

  "Maar Luik-Bastenaken-Luik is zo’n zware wedstrijd, waardoor het niet gemakkelijk is om aan te vallen in de laatste 10 kilometer. Je moet echt goede benen hebben om iets te ondernemen in de finale."

  Hoe kijkt Wellens terug op de Waalse Pijl? "Ik had goeie benen en had verwacht dat er meer in zat, waardoor ik na afloop een beetje ontgoocheld was. Maar sowieso was Jelle woensdag beter dan ik. Hij was supersterk en reed indrukwekkend naar de 3e plaats."

  "Over mijn voorjaar ben ik tevreden. Ik won de Brabantse Pijl, eindigde 6e in de Amstel Gold Race en 7e in de Waalse Pijl. Ik hoop dat ik die goede resultaten kan doortrekken in Luik-Bastenaken-Luik."

  Benoot: "Luik-Bastenaken-Luik moet ik aankunnen"

  Tiesj Benoot maakt zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik ben zondag een van de zwaarste renners uit het peloton", zegt Benoot. "Ik moet top zijn om mee te spelen voor winst. Maar als dat zo is, denk ik dat dat zeker mogelijk is."

  "Ik heb dit jaar vertrouwen opgedaan in lastige koersen. In een sterk bezette Tirreno eindigde ik 4e. Dan weet ik dat ik Luik-Bastenaken-Luik ik wel moet aankunnen."

  "Ik heb dit jaar ook voor het eerst in mijn leven gevoeld dat ik de Ronde van Vlaanderen kan winnen. Ik heb nog enkele jaren om die koers ook effectief te winnen. Dat is een leuke vaststelling."

  Hoelang gaat Benoot de kassei- en klimklassiekers nog combineren? "Voor dit seizoen had ik met mijn trainer en de ploeg afgesproken om nog wat af te tasten. Maar door mijn goede prestaties kan dat veranderen. Het is belangrijk om niet voor alles te gaan en uiteindelijk niets te hebben. We zullen het in de winter analyseren."