• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische studenten protesteren tegen fanzone: "Te veel lawaai tijdens examens"

  Op dit plein zou de vermaledijde fanzone moeten komen.

  In Moskou zijn duizenden studenten de straat opgekomen om te protesteren tegen een fanzone die tijdens het WK zal verrijzen aan de lokale staatsuniversiteit. De studenten vrezen dat ze door het lawaai van de mensenmassa niet sereen kunnen blokken voor de examens.

  Tijdens het WK voetbal in Rusland zullen in alle speelsteden fanzones opgericht worden waar de supporters die geen ticket hebben kunnen bemachtigen op een groot scherm de match toch kunnen volgen.

  Op wandelafstand van het Loezjniki-stadion, vlak voor de deur van het staatsuniversiteit van Moskou, zal ook zo'n fanzone gebouwd worden.

  "Maar de aanwezigen zullen daar heel wat lawaai maken, terwijl net dan moeten studeren voor onze examens", zegt een student. "Er bestaat geen slechtere plaats om een fanzone neer te poten."

  "Deze beslissing is boven onze hoofden genomen en dat willen we nu aanvechten." Studenten en professoren hebben de handen in elkaar geslagen, maar hun acties hebben tot nu toe niets opgeleverd. Ze hopen nu dat de procureur-generaal zal ingrijpen en de fanzone onwettig zal verklaren.