• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns: "Valverde kloppen op Muur van Hoei zou mooiste scenario zijn"

  Dylan Teuns maakte vorig jaar indruk met een derde plaats.

  0 / 0
  Na zijn derde plaats vorig jaar komt Dylan Teuns (BMC) met uitgesproken ambities aan de start van de Waalse Pijl. "Ik maak een kans om te winnen als ik een goede dag heb."

  De Amstel Gold Race leverde niet het verwachte resultaat op voor Dylan Teuns, maar de Waalse Pijl moet zijn moment worden om uit te blinken. "Ik denk dat ik een kans heb om te winnen als ik een goede dag heb zoals vorig jaar."

  "Ik ben in topconditie en mijn gevoel op de fiets is ook goed. Ik ben heel gemotiveerd. De Waalse Pijl ligt me echt, zeker met die steile klimmetjes. De laatste beklimming van de muur van Hoei wordt het sleutelmoment, dus het wordt belangrijk om daar goed gepositioneerd te zitten. Ik ga alles geven."

  Afrekenen met vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde

  Maar als Teuns het wil afwerken op de Muur van Hoei, zal hij bijna zeker moeten afrekenen met vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde. De Spanjaard was ook vorig jaar oppermachtig in de Ardennenklassieker. 

  "Valverde achter me laten zou het mooiste scenario zijn", zegt Teuns. "Ik heb de beelden van vorig jaar nog vaak herbekeken. Waarom? Voor de suprematie waarmee hij rondrijdt."

  "Er is een aanval van Gaudu en hij reageert meteen. Hij controleert de wedstrijd zodat ze hem niet meer verrassen en gaat dan zelf gewoon aan. Ik kom nog in zijn wiel, maar dan plaatst hij nog een extra versnelling. Supersterk! Ik hoop dit jaar ook zo'n versnelling te hebben."

  "Teuns rijdt nog beter dan vorig jaar"

  BMC gelooft alvast rotsvast in de kansen van Dylan Teuns en schuift hem naar voor als kopman. "Dylan heeft veel vertrouwen", zegt ploegdirecteur Jackson Stewart. "Hij rijdt zelfs nog beter dan vorig jaar en heeft de ervaring om een goed resultaat neer te zetten. We staan met een sterk team aan de start en gaan hem steunen tot in de finale."