• home
 • video
 • pas verschenen

  Erg zware straffen voor Spaanse rugbyers die ref belaagden na duel tegen België

  De Roemeense ref kreeg het hard te verduren na de match.

  De Europese rugbyfederatie heeft strenge straffen opgelegd aan de 5 Spaanse rugbyinternationals die na de match tegen België de scheidsrechter hebben aangevallen. De broers Sébastien en Guillaume Rouet kregen het zwaarste verdict: respectievelijk 43 en 36 weken schorsing.

  De Zwarte Duivels wonnen op de slotspeeldag in de WK-kwalificatie verrassend tegen Spanje. Met een enorme dosis hulp van de Roemeense ref Iordachescu, zo vonden de Spanjaarden. Iordachescu werd na het laatste fluitsignaal belaagd door enkele misnoegde Spanjaarden.

  De Europese rugbyfederatie heeft nu de broers Sébastien en Guillaume Rouet aangewezen als belangrijkste oproerkraaiers. Zij mogen 43 en 36 weken geen wedstrijden spelen wegens fysiek en verbaal geweld.

  Pierre Barthère, Lucas Guillaume en Mathieu Bélie zijn 14 weken geschorst voor verbaal geweld. De Spaanse rugbyfederatie zelf werd ook op het matje geroepen, maar die zaak werd opgeschort. Er loopt ook nog een officiële klacht van de Spaanse bond, maar daarover is nog geen beslissing genomen.