• home
 • video
 • pas verschenen

  Darter Van den Bergh staat voor "revanchematch" tegen wereldkampioen

  Van den Bergh werd in december eervol uitgeschakeld op het WK.

  Dimitri "Dream Maker" Van den Bergh staat vandaag voor een moeilijke opgave in de 2e ronde van de German Darts Open. Hij neemt het daarin op tegen wereldkampioen Rob Cross. In december op knikkerde Cross de Belg nog uit de kwartfinales van het WK na een thrillermatch.

  Dimitri Van den Bergh (PDC-36) kon zich gisteren vrij makkelijk plaatsen voor de 2e ronde in Saarbrücken. De Ier William O'Connor werd met 6-3 opzijgezet. Van den Bergh liet een gemiddelde van 97.15 per 3 darts optekenen.

  In die 2e ronde neemt Van den Berg, regerend belofte-wereldkampioen, het op tegen Rob Cross (PDC-3), de wereldkampioen bij de profs. In december moest de 23-jarige Belg het nog met 5-4 afleggen tegen de Brit op het WK darts in Londen. Van den Bergh had toen bij een 4-1-stand heel wat weerbaarheid getoond door na een straffe terugkeer nog een beslissende leg af te dwingen. Vandaag kan de jonge Belg dus revanche nemen op Cross.

  Huybrechts uitgeschakeld

  Die andere Belg in Saarbrücken, Ronny Huybrechts (PDC-42), kwam gisteren ook aan de bak. Hij werd met 6-3 uitgeschakeld door Luke Humphries (PDC-94).

  In een hoogstaande partij kon Huybrechts tot 3-3 gelijke tred houden. Beide spelers wierpen op dat moment een gemiddelde van meer dan 102 per drie darts. In de drie volgende legs moest Huybrechts de rol uiteindelijk lossen.